Besparen op je energierekening met een energie vergelijk

Er zijn verschillende manieren om te besparen op je energierekening. Je kunt besparen op je energierekening door middel van een energie vergelijk, maar je kunt ook het heft in eigen handen nemen en zelf een besparing realiseren. Beide manieren werken, maar je moet wel op verschillende zaken letten. Wij leggen je uit, hoe je dit het beste kunt doen en welke trucjes je kunt gebruiken.

Wat moet ik vergelijken bij een energie vergelijk?

Een energie vergelijk is niet lastig, maar je moet wel letten op bepaalde onderdelen. Dit komt omdat er meer dan 23 energieleveranciers op de Nederlandse markt zijn er veel verschillende prijzen en contracten beschikbaar. Energieleveranciers stunten met tarieven of welkomstacties waar verschillende voorwaarden aan zitten. Daarom is het belangrijk om niet direct op de goedkoopste tarieven in te gaan. Bij een energie vergelijk bij een energievergelijker wordt dit duidelijk en overzichtelijk voor je weergegeven. Hierdoor kost een energie vergelijk veel minder tijd dan dat je het zelf doet.

Zelf besparen op je energierekening?

Wanneer je een energie vergelijk hebt gemaakt maar het blijkt dat je niet kunt besparen omdat je al zeer goedkope tarieven hebt dan kun je er voor kiezen om zelf te besparen. Dit kan door verschillende maatregelen zoals bijvoorbeeld investeren in zonnepanelen. Hiermee haal je binnen 8 jaar je investering terug. Als je niet zoveel geld wilt uitgeven aan investeringen kun je er ook simpelweg voor kiezen om slimme thermostaten en stopcontacten aan te schaffen. Deze letten op je energieverbruik waardoor dit beperkt blijft. Deze investeringen kosten niet veel geld en verdienen zichzelf al snel terug. Ook korter douchen, elektrische apparaten volledig uitzetten en het aanbrengen van tochtstrippen in huis kan zorgen voor een flinke besparing.

Om direct geld te besparen, raden we je aan om gebruik te maken van een energie vergelijk. Je bespaart hiermee al binnen 5 minuten soms wel tot €300,-. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je gas en stroom en heb je de eerste stap gezet naar besparen op je energierekening. Start vandaag nog en bespaar! Prettig geregeld.