Financiel lease voor ondernemers

Als ondernemer heb je vaak al genoeg aan je hoofd. Vandaar dat financieel lease onder ondernemers zeer populair en ideal is.  Leasen is een goede oplossing voor de startende ondernemer. Als startende ondernemer is het vaak lastig om de financiering van grote uitgaven zoals een bedrijfsauto rond te krijgen. Veel financiële instellingen vragen voor bijvoorbeeld een garantie, meestal in de vorm van een aantal jaarverslagen die je nog niet hebt. Een grote investering kun je als startende ondernemer  vaak niet doen, al is het maar omdat je als starter vaak de nodige kosten maakt en daarnaast nog onzeker bent over wat de toekomst gaat brengen. Een mooie bedrijfsauto kopen is daarom soms financieel niet haalbaar.  Maar toch is een auto vaak iets wat je nodig hebt om naar klanten toe te gaan of andere zakelijke afspraken.

Leasen is te vergelijken met een vorm van huurkoop . De investering in de auto oftewel bedrijfsauto betaal je in de vorm van maandelijkse aflossings aan de leasemaatschappij. De leasemaatschappij berekent hierover rente. Aan het einde van het leasecontract, na betaling van de laatste leasetermijn, is het voertuig jouw eigendom.  Een financial leasecontract kan een fiscaal aantrekkelijke keuze zijn.  Bij het leasen kom je als ondernemer niet voor verrassingen te staan. Er is sprake van een vaste rente en een vast termijnbedrag gedurende de looptijd van het leasen. Je kunt investeren in je bedrijf, zonder verlies van liquiditeit en verder staat de auto bij jouw onderneming op de balans. Hierdoor kun je profiteren van fiscale voordelen, zoals subsidies en de investeringsaftrek.

Als startende ondernemer wil je, je volledig richten op je  nieuwe bedrijf. Daar komt  heel veel bij kijken. Verder wil je er wel voor zorgen dat de mobiliteit van jezelf en van je eventuele medewerkers goed is geregeld. Makkelijk naar afspraken kunnen rijden is natuurlijk zeer belangrijk. Veilig aankomen in een fatsoenlijke auto hoort natuurlijk ook bij je eerste indruk en imago. Met het leasen kan je vaak in een mooiere auto rijden die je vaak bij het kopen niet zou kunnen aanvaarden. Leasen scheelt geld en een initiële grote investering.

Een auto kopen is een grote investering  waarvoor je  vaak als startende ondernemer niet de geldmiddelen hebt, aangezien je dit beter kan gebruiken voor andere zaken.

Bij het kopen van een een auto blijkt de startende ondernemer vaak tegen obstakels aan te lopen, waar leasen de oplossing voor bied. Bij leasen heb je geen lange termijn verplichting

Je bent net begonnen en uiteraard geloof je als ondernemer in de toekomst van je bedrijf. In het begin heb je echter heel veel behoefte aan flexibiliteit. Als ondernemer wil je , je in deze fase niet direct vastleggen voor een periode van bijvoorbeeld vijf of tien jaar en zeker niet aan een hoge lening met hoge rentes, die je voor een lange periode moet aflossen als je een auto koopt.

Vaak wil je voor veiligheid ook vaker van auto kunnen wisselen, maar bij een koop auto gaat dit veel moeilijker.Verder vragen ze bij het kopen van een bedrijfsauto vaak voor  historische cijfers van je bedrijf , die je als startende ondernemer natuurlijk nog niet hebt.  Leasen is hierdoor dus een makkelijke en goede oplossing. Ook heb je waarschijnlijk ook altijd gehoord hoe snel de waarde van koop auto’s dalen zodra je begint met rijden. Met leasen kan je sneller een bedrijfsauto hebben waarvoor je minder zorgen hebt. Leasen is gewoon verreweg de beste optie voor startende ondernemers.