Isolatie (Nepixels EPS parels)

SCHOTGROEP Isolatie heeft een selectie gemaakt van verschillende producten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Deze selectie bestaat uit de producten die het beste aansluiten op de jaren lange ervaring die SCHOTGROEP heeft. Door deze ervaringen hebben wij een goede kijk gekregen op de producten die het beste aansluiten op de problemen en wensen van de klant. Daarnaast hebben wij de producten gekozen welke, in verschillende situaties, het beste resultaat geven!

Neopixels EPS parels zijn één van de producten welke SCHOTGROEP Isolatie gebruikt voor het isoleren van woningen. De grijze grafietparels van deze leverancier zijn niet te vergelijken met andere parels. De grafietlaag en de optimalisatie maken het verschil, de grafietlaag zorgt namelijk voor een isolatiewaarde die 20% hoger is in vergelijking met andere parels.

EPS parels kunnen in verschillende situaties worden gebruikt, zo ook bij het opvullen van de spouwmuur. Bij spouwmuur worden de parels gemixt met een high-tech lijm. De lijm zorgt ervoor dat er in de spouwmuur een stabiele verbinding ontstaat tussen het product en de lijm. Het product en de lijm worden door een speciaal vulpistool, die zorgt voor de juiste verhoudingen, in de spouwmuur aangebracht.

De parels van Neopixels hebben net even een andere vorm dan alle andere parels op de markt. Daar waar de andere parels rond zijn van vorm en zorgen voor lucht tussen de parels, zijn de parels van Neopixels ovaal. Deze ovale vorm zorgt dan weer  voor een betere isolatiewaarde. De unieke structuur van de parels zorgen ervoor dat er geen lucht of water in of uit kan.

Naast het verschil van het product zelf worden de EPS parels van Neopixels altijd met een 18 millimeter. Andere systemen worden vaak verblazen met een 22 millimeter waardoor er een grotere kans is op beschadigingen aan de gevel.